TRANSIT (4 – 12 tahun)

TRANSIT IMAN CC bertugas menjaga anak-anak ketika mereka di luar waktu resmi persekolahan mereka samada di peringkat Tadika (waktu sekolahnya 8 – 12am) atau diperingkat Sekolah Kebangsaan (waktu sekolahnya 7.30 am – 1.30 pm) sehingga waktu petang apabila penjaga mereka datang mengambil mereka pulang ke rumah. Makanan serta bimbingan pelajaran disediakan.

TRANSIT + KAFA Plus bertugas menjaga dan mengajar Fardhu Ain kepada kanak-kanak. Pengajian KAFA (Kelas Al-Quran dan Fardhu Ain) adalah mengikut sukatan Kementerian Pelajaran dan Jabatan Agama Islam Negeri dengan sukatan tambahan yang disusun khas oleh IMAN CC sendiri ke arah mendidik dan menghasilkan insan yang mulia, berilmu, memiliki syahsiyah Islam yang sebenar melalui buku-buku sukatan tambahan, latihan dalam aktiviti-aktiviti amali dan sebagainya.

Advertisements

4 Respons

 1. Assalamualaikum,

  Saya nak tanya,apakah aktiviti yg akan anak2 buat dr kul 1.00ptg – 6.30ptg?
  Adakah disediakan reading kaedah phonic bg anak2 yg transit n berapa tambahan bayaran yg dikenakan?
  sekian terima kasih

  • Waalaikumsalam wr wb. Puan boleh terus hubungi pengurus/guru besar, Ustazah Fariza 012-659 0000 untuk penjelasan lanjut. Terima kasih. (Moderator).

 2. Assalamualaikum…. saya ingin mendapat maklumat jika saya ingin menempatkan anak saya berumur 4 & 6 tahn di Iman CC Taman Permata Kuala Pilah, berapa jumlah yuran bulanan.

  • Waalaikumsalam wr wb

   Setakat ini IMAN-CC hanya beroperasi di Seremban dan Port Dickson. Insyaallah IMAN-CC akan beroperasi di Kuala Pilah sesegera mungkin. Sentiasa ikuti perkembangan IMAN-CC di dalam website ini http://www.imancc.wp.com, atau terus hubungi pengurus/guru besar, Ustazah Fariza 012-659 0000. Terima kasih. (Moderator).

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: