TADIKA (4 – 6 tahun)

TADIKA atau Taman Didikan Kanak-kanak IMAN CC bertugas memberikan didikan komprehensif kepada kanak-kanak dalam 2 aspek terpenting iaitu :

  1. Aspek ilmu pengetahuan (Tsaqafi), seperti tahu membaca, mengira dan menulis, serta didedahkan dengan ilmu-ilmu fardhu ain seperti mengenal Allah, Rukun Iman, Rukun Islam dan sebagainya.
  2. Aspek pembinaan syahsiyah (Syakhsi) seperti mengasah dalam diri kanak-kanak sifat berani, berdisiplin, kasih ibu bapa dan guru, bercakap benar, rajin, bertanggungjawab, baik dalam pergaulan dan seumpamanya dari sifat-sifat keperibadian yang mulia.
Advertisements

2 Respons

  1. salam.saya baru pindah di Bandar Baru Nilai.,di Desa Anggerik..Saya bercadang ingin mencari tadika yg sesuai untuk anak saya berusia 4 tahun..saya ingin minta kerjasama pihak tuan dpt memberitahu saya syarat dan yuran yg dikenakan oleh pihak IMAN CC.TQ..

    • IMAN-CC masih dalam fasa pengubahsuaian, rumah yang pertama jika puan masuk ke Taman tersebut. Kami belum pasti bila jangkaannya akan siap, adakah sempat permulaan wala tahun 2011 atau dipertengahannya. Sila hubungi Ustazah Fariza 012-659 0000. Terima kasih.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: